• Handla Tryggt

  • Vi garanterar att du blir nöjd när du köper skidor av AktivX.se.
  • Fri Frakt

  • Vid köp över 1000 kr
oss på Facebook!

IceBug ZEAL RB9X är här!

Postat av: 10 den 27/03 - 2015 kl. 15:49:54

IceBug ZEAL RB9X är här!

Nu har vi äntligen fått in de nya trailskorna från IceBug. ZEAL RB9X är en banbrytande löpsko där man har lyckats med det omöjliga – att kombinera stabilitet och flexibilitet! Projekt ZEAL påbörjades för över tre år sedan av elitorienterarna Peter Öberg och Erik Öhlund. Vad de ville skapa var något helt nytt. De hade en idé om att lämna gamla tankar om hur en sko måste skapas bakom sig och istället fokusera på att hitta nya lösningar. Och det var precis vad de gjorde. Den heliga graalen inom trail running är att kunna erbjuda både stabilitet och flexiblitet. Men att skapa en mellansula som är stabil samtidigt som den är mjuk har varit alldeles för svårt för Produktutvecklarteam över hela världen. Fram tills nu vill säga. Konstruktionen av mellansulan på ZEAL, med HGMS2-teknologin, är inget annat än sann innovation. Och precis som alla tidigare IceBug-modeller har skon ett fantastiskt bra sulgrepp som gör att du har riktigt bra kontroll vid snabb löpning och speciellt off trail.

Läs mer: https://www.aktivx.se/produkt/Icebug-Zeal-RBX

Kommentarer (0) Läs mer

Vasaloppsvallning

Postat av: 10 den 06/03 - 2015 kl. 13:15:02

Vasaloppsvallning!

Vasaloppsveckan börjar närma sig sitt slut och den stora finalen Vasaloppet. Det har varit en intensiv vecka för vår vallaverkstad så nu laddar vi de sista batterierna inför morgondagen. Många vallade längdskidor blir det! Nu är det bara att hålla tummarna för att väderförhållandena blir bättre på söndag än det var tidigare i veckan. Hursomhelst så kommer det som vanligt att bli en skidfest och ett spänannde lopp att följa. Igår stod det klart att ingen mindre än Johan Olsson kommer att delta, det ska bli kul att se vad han kan hitta på.

Kommentarer (0) Läs mer

Kom i mål med Preem - Tekniktips för klassisk längdskidåkning

Postat av: 10 den 18/02 - 2015 kl. 14:02:23

Kom i mål med Preem -  Tekniktips för klassisk längdskidåkning

För att ett Vasalopp eller vilken längre skidtur som helst ska bli så behaglig som möjligt så är det väldigt viktigt att man har rätt teknik. Det här var personalen på Preem väl medvetna om så de bokade in sig på en skidkurs med Ove och Pernilla Fagerlund. För att kunna dela med sig utav av lärdomarna skapade man en hemsida http://vasaloppet.preem.se/ där man har samlat alla de bästa tipsen. Det finns flera videoklipp där Ove och Pernilla både berättar och visar vad som är viktigt att tänka på för att få till den rätta skidtekniken. Ett exmpel ser du nedan:

 

Kommentarer (0) Läs mer

Fantastisk dag i skidspåret!

Postat av: 10 den 16/02 - 2015 kl. 14:58:22

Fantastisk dag i skidspåret!

Under gårdagen höll Ove i en skidkurs för två killar som ska åka Vasaloppet för första gången. Vädret var på topp och skidspåren kunde inte ha varit bättre (all heder åt de som sköter om skidspåren på Malungs skidstadion). Eftersom ingen av killarna hade någon tidigare erfarenhet av längdskidåkning började kursen med några enkla övingar för att "nöta" in de rätta grundrörelserna. Övningarna byggdes hela tiden på så att de fick träna på att diagonala, staka och staka med frånskjut. Det var riktigt roligt att få se deras utveckling på så nära håll. Och vädret gjorde inte saken värre, en sån där fantastisk vinterdag som gör att man älskar längdskidåkning. Nu är det bara att hålla tummarna för att killarna kommer får lika härligt väder under Vasaloppet, men oavsett så kommer de att få ett minne för livet. Lycka till alla Vasaloppsåkare!

 

Kommentarer (0) Läs mer

Officiell Vasaloppsbutik!

Postat av: 10 den 09/02 - 2015 kl. 10:14:29

Officiell Vasaloppsbutik!

Nu kan vi även titulera oss "Officiell Vasaloppsbutik".

Kompetens, sortiment, utrustning & service. Vasaloppets officiella butiker är ett antal butiker med geografisk spridning. Dessa ska genom den lokala butikens kunnande, närvaro och kännedom på sin ort stärka både butikens och Vasaloppets status och varumärke, något som på sikt skapar nya kunder/utövare. I butikens sortiment ska Vasaloppets sportproduktleverantörer finnas representerade. (Vasaloppet.se)

På senare år har vi breddat vårt sortiment ytterligare så att bli utsedd till Officiell Vasaloppsbutik känns som ett naturligt steg för oss och det är såklart något som vi är väldigt stolta över.


Kommentarer (0) Läs mer

Kostnadsfri vallakurs

Postat av: 10 den 23/01 - 2015 kl. 15:32:47

Kostnadsfri vallakurs!

Igår bjöd vi in till en gratis vallakurs. Ove, som har över 30 års erfarenhet när det gäller att valla längdskidor, höll i kursen och delade med sig utav sina bästa vallatips. Han gick igenom allt från sickling, glidvallning till fästvallning med både burk och tejp. Intresset för vallakursen visade sig vara större än vi kunnat ana så det kommer säkert bli fler gånger. Om du missade vallakursen kan du alltid boka in dig på vallakurs, för mer information klicka på följande länk https://www.aktivx.se/kategori/Skidkurser

Dalarnas Tidningar fanns på plats, vilket vi såklart tycker var extra roligt. Här kan du läsa deras artikel: http://www.dt.se/dalarna/malung/alla-ville-valla

Kommentarer (0) Läs mer

Att välja rätt pjäxa

Postat av: 10 den 15/12 - 2014 kl. 11:04:54

Att välja rätt pjäxa.

Det är inte alltid så enkelt att välja rätt pjäxor för längdskidåkning. Därför har vi gjort en kort video där Ove bland annat förklarar skillnaden mellan de olika bindningssystemen och varför det är värt att lägga någon extra krona för att få en riktigt bra pjäxa.

 

Kolla in vilka pjäxor vi säljer här på AktivX: http://www.aktivx.se/kategori/Pjaxor

Kommentarer (0) Läs mer

Skidträff med Thobias Fredriksson

Postat av: 10 den 03/12 - 2014 kl. 11:34:26

Skidträff med Thobias Fredriksson!

I helgen startade vi igång säsongen med en stor skidträff. Flera av våra leverantörer var på plats för att kunna ge experthjälp, en av dessa var Thobias Fredriksson (OS-guld 2006 i herrarnas sprintstafett). Det blev en lyckad dag med många nöjda och glada kunder. Minnesvärt var också Thobias kommentar: "Vilket bra sortiment ni har! Här finns ju verkligen allt som en längdskidåkare behöver". Ett fint kvitto på att vårt noga utvalda sortiment har ett bra innehåll.

Just nu vallas och stenslipas det för fullt i verkstaden så att alla nyinköpta skidor från skidträffen är preparerade och klara nu när säsongen drar igång. Vi kan såklart serva dina gamla skidor också, läs mer om vad vi kan erbjuda på:

http://www.aktivx.se/kategori/VallningSlipning

 

Kommentarer (0) Läs mer

Specialister, varför då?

Postat av: 10 den 21/11 - 2014 kl. 14:12:57

Specialister, varför då?

Det kan låta lite kaxigt att kalla sig för specialist. Vi har nu satt ihop en lite video för att visa att vi har belägg för det. Mer info om vilka tjänster vi har att erbjuda hittar du under http://www.aktivx.se/kategori/VallningSlipning.

 

Kommentarer (0) Läs mer

Skidkursen startar om en månad!

Postat av: 10 den 17/11 - 2014 kl. 14:13:09

Skidkurs i klassisk åkning.

Om bara en månad börjar skidkursen i klassisk längdskidåkning. Kursen hålls i Malung och som kursledare har vi Anneli Fagerlund som inte bara är en duktig fd elitskidåkare med nationella meriter utan hon är även en auktoriserad skidtränare i Svenska skidförbundets regi. Kursen innefattar totalt 4 st kurstillfällen och kostar 800 kr/person. Eftersom vi har ett begränsat antal platser är det bäst att boka sin plats i god tid. Du anmäler dig genom att ringa oss på 0280-410 20 eller mejla till info@aktivx.se.

Kurstillfällena kommer att vara:

16 dec 2014
13 jan 2015
20 jan 2015
27 jan 2015

Om dessa datum inte passar dig kan du alltid boka in dig på en privatkurs, mer info hittar du här: http://www.aktivx.se/kategori/Skidkurser

Kommentarer (0) Läs mer

Skidkurs för tjejer!

Postat av: 10 den 04/11 - 2014 kl. 16:39:14

Nytt för i år, skidkurs för tjejer.

I vinter kommer vi att köra tjejkurser i både klassisk åkning och skate. Kurserna håller till i Malung och innefattar totalt 4 st kurstillfällen. Som kursledare har vi Pernilla Fagerlund som är en f.d. tävlingsåkare med lång erfarenhet som utbildare i Svenska skidförbundets regi. Priset per kurs (alltså 4 kurstillfällen) är 800 kr/person. Om det är så att du vill gå båda kurserna och lära dig både klassisk åkning och skate så behöver du bara betala 1400 kr. För att kurserna ska vara så givande som möjligt har vi satt en gräns på max 10 deltagare/kurs. Det är först till kvarn som gäller så tveka inte utan anmäl dig så fort som möjligt! Du anmäler dig genom att skicka ett mejl till info@aktivx.se eller ringa 0280-41020. 

Datumen som gäller för de båda kurserna ser du nedan:

Klassisk Skate
15/12 17/12
12/1 14/1
19/1 21/1
26/1 28/1

Kommentarer (0) Läs mer

Hur du tränar skidgång

Postat av: 10 den 24/10 - 2014 kl. 15:07:26

Hur du tränar skidgång.

Det börjar äntligen bli kallare ute men det lär dröja ett tag till innan det går att åka längdskidor. Till dess kan det vara en god idé att träna skidgång så att vi vänjer kroppen att arbeta med både armarna och benen i en rörelse. Det som gör den här träningsformen så bra är att den är grenspecifik, men för att den ska vara grenspecifik gäller det att man tränar rätt. En viktig detalj är att man föreställer sig att man har ett par skidor på fötterna så att ens rörelser efterliknar skidåkning och inte löpning. Svenska skidförbundet har tagit fram en kort video som ger både specifika och generella tips för skidgång. Kolla in den här:

 

Kommentarer (0) Läs mer

Madshus empower - längdskidor med inbyggt chip!

Postat av: 10 den 03/10 - 2014 kl. 14:23:00

Madshus empower

I vinter kommer vi att sälja Madshus skidor med empower teknologin. Och vad är det? Är det säkert många av er som tänker, vi ska försöka att reda ut begreppet. Madshus har tagit fram en teknonologi som innebär att ett litet RFID chip sätts in i skidan vilket lagrar information om skidans egenskaper. Bland annat lagras data om spannets hårdhet och flex beroende på skidåkarens vikt. Genom att ladda ned Madshus empower app bär du alltid med dig den här viktiga informationen vilket ger dig möjligheten att finjustera längden på fästzonen beroende på dagens kroppsvikt. Dessutom innehåller den en "tracking" funktion som registrerar och lagrar data som till exempel snittfart, hur långt du har åkt och så vidare. Detta gör att du enkelt kan dela med dig utav dina resultat i spåren med dina vänner på sociala medier.

Vill du veta mer om hur den här teknologin fungerar så kan du kolla in Madshus beskrivande video:

Kommentarer (0) Läs mer

Sverige på skidor - utbildningshelg

Postat av: 10 den 19/09 - 2014 kl. 12:57:53

Sverige på skidor!

Idag inleds utbildningen Sverige på skidor i Falun och vi på AktivX är såklart stolta över att Ove är en utav utbildarna. Det är Svenska skidförbundet som anordnar utbildningshelgen och tanken är att den ska bidra till att ledare/tränare från föreningar runt om i Sverige ska få ett större kontaktnätverk och samtidigt förstärka sina ledaregenskaper. Ove kommer att hålla i en utbildning för barnledare i åldersgruppen 10-12 år, där han bland annat kommer att gå igenom ledarskap, föräldrarskap, åldersanpassad träning, teknik och vallning/utrustning.

Vill du också bli instruerad av Ove? Boka in dig på en privatlektion: www.aktivx.se/kategori/Skidkurser

Kommentarer (0) Läs mer

Längdlandslagen försäsongstränar i Ramsau och Toblach

Postat av: 10 den 15/09 - 2014 kl. 13:57:54

Längdlandslagen försäsongstränar i Ramsau och Toblach.

Just nu är det svenska damlandslaget i Ramsau, Österrike, och herrlandslaget i Toblach, Italien. Båda lagen kör såklart hårdträning för att bygga vidare på formen inför VM-säsongen. Tjejernas träning kommer bland annat att bestå utav barmarksträning, skidåkning på en glaciär med spår på 2700 meters höjd, det fruktade Pichler-racet på rullskidor samt tuff skidgång uppför Schlamings slalombacke. Tycker att det låter jobbigt? Då ska du veta att herrarnas läger är minst lika jobbigt, eller vad sägs om ett träningspass på 5 timmar bestående av rullskidsåkning på en väldigt kuperad bana mellan alptopparna. En sak är då säker, ska man bli bäst i världen så finns det inga genväger utan det är bara hårt arbete som räknas!

Vill du träna som längdlanslagen och behöver ett par rullskidor? De hittar du hos oss: www.aktivx.se/kategori/Rullskidor

Kommentarer (0) Läs mer

Vi utökar vårt stavsortiment!

Postat av: 10 den 10/09 - 2014 kl. 15:36:46

Vi utökar vårt stavsortiment!

Den här vintern kommer vi även att sälja Swix och KV+ stavar, sedan tidigare säljer vi även One Way och Madshus. Här hittar du hela vårt stavsortiment: http://www.aktivx.se/kategori/Stavar

 

Kommentarer (0) Läs mer

Madshus blir Vasaloppets officiella samarbetspartner!

Postat av: 10 den 05/09 - 2014 kl. 16:38:15

Madshus blir Vasaloppets officiella samarbetspartner!

Nu är det alltså klart att Madshus AS blir Vasaloppets exklusiva samarbetspartner vad det gäller längdskidor och pjäxor. I ett pressmeddelande säger Nils Hult, Madshus VD, ”vi ser verkligen fram emot samarbetet och partnerskapet med Vasaloppet. Ett viktigt mål för Madshus AS är att vara nära våra kunder, något som Vasaloppet starkt bidrar till som den ledande arrangören av idrottsevenemang i Sverige”.  Det faktum att Vasaloppet har valt Madshus AS som samarbetspartner de kommande fyra åren är en bekräftelse på den position Madshus har uppnått inom längdskidbranschen.

Men det är kanske inte så konstigt med tanke på att Madshus har stått som segrare i fyra av de fem senaste årens Vasalopp. Dessutom har de en hög innovationstakt för att locka fler motionärer att vilja prova längdskidåkning. Vi på AktivX är stolta över att ha Madshus längdskidor och pjäxor i vårt sortiment och gratulerar Vasaloppet till ett bra val av samarbetspartner!

Är det sugen på att köpa Madshus längdskidor redan idag? Kolla in vårt sortiment: 

http://www.aktivx.se/kategori/Skidor_klassisk_Madshus

Kommentarer (0) Läs mer

Calle Halfvarsson är taggad inför skid-VM

Postat av: 10 den 22/08 - 2014 kl. 13:10:28

Calle Halfvarsson är taggad inför skid-VM på hemmaplan!

Nu är det faktiskt bara sex månader kvar till Skid-VM i Falun. Tänk vilken fest det kommer att bli, den stora frågan är ju såklart om det svenska längdlandslaget kommer att kunna prestera lika bra som man gjorde i OS. Är det ens möjligt? Vi som kommer från Dalarna håller kanske lite extra på hemmahoppet Calle Halfvarsson.

I en intervju med SVT berättar Calle att träningen har flutit på bra under sommaren och att han har kunnat tränat som planerat. I år har han även ökat träningsdosen och fokuserat mycket på styrka både genom att tillbringa mer tid på gymmet men också genom att köra en hel del stakträning på rullskidor. Hans målsättning för Skid-VM är att ta minst en medalj, flera vore en bonus.

Vill du läsa hela artikel och se inslaget med Calle kan du göra det här:

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/gavledala/calle-halfvarsson-ar-taggad-infor-vm

Kommentarer (0) Läs mer

Oves stavtips

Postat av: 10 den 15/08 - 2014 kl. 16:28:31

Att tänka på vid köp av skidstavar!

Det är inte bara att gå in i butiken och välja första bästa stav, utan det finns en hel del man bör tänka på. I det här videoklippet berättar Ove vad som är viktigast att tänka på när man ska köpa nya stavar och vad som faktiskt är skillnaden mellan ett par billigare och ett par dyrare stavar. Våra stavar hittar du här: www.aktivx.se/kategori/Stavar

 

Kommentarer (0) Läs mer

Utbildning hos Svenska Skidförbundet

Postat av: 10 den 11/08 - 2014 kl. 16:41:23

Utbildning hos Svenska Skidförbundet

I helgen var Ove på den första träffen för utbildningsteamet ”spjutspetsarna”, vilket är en liten grupp utbildare som Svenska Skidförbundet vill satsa lite extra på. Genom dessa träffar får de fortbildningar på en högre nivå samt det senaste inom längdskidors utveckling. Tanken är att ”spjutspetsarna” ska vara i framkant som utbildare på stegutbildningarna men också kunna ha utbildningar inom specifika områden.

Den första träffen innehöll bland annat; funktionell styrka (Olympisk rörlighet), kravprofil på tränare och utbildare (vad vill vi förmedla i de olika stegen?), hur ser skidåkningen ut om 5-10-15 år?, vad prioriterar landslagen idag? (En kort kunskapsöverföring på prioriterade områden).

Ove är nöjd med den första träffen som var väldigt givande. Det han framför allt tar med sig är att ”spjutspetsarna” och landslagstränarna har en samsyn på vad de framtida åkarna ska ha med sig från sina ungdomsår upp till landslagslagen. Detta är ett kvitto på att man jobbar rätt och följer en röd tråd genom hela utvecklingen.

P.S. du vet väl att du kan boka in dig på skidkurs med Ove, han kör både privat- och grupplektioner, http://www.aktivx.se/kategori/Skidkurser

Kommentarer (0) Läs mer

Spänstträning för längdskidåkare!

Postat av: 10 den 06/08 - 2014 kl. 08:50:17

Spänstträning för längdskidåkare!

Som vi nämnde i vårt första inlägg så är det viktigt att inte enbart köra konditionsträning under försäsongen. För att bli en bra skidåkare måste man även träna styrka och spänst. Syftet med spänstträning är att förbättra explosiviteten i musklerna, alltså deras förmåga att utveckla stor kraft på kort tid. En annan positiv egenskap med spänstträning är att den även tränar din koordination.

Videon nedan är en introduktion i spänstträning för längdskidåkare framtagen av Svenska skidförbundet. Den innehåller flera bra tips på övningar med rörelser som påminner om skidteknik.

P.S. när du ska köra dessa övningar är det bra med elastiska och följsamma träningskläder. Vårt tips är Oneways korta tights http://www.aktivx.se/produkt/OW-Silo-Short-tights eller deras långa löpartights http://www.aktivx.se/produkt/752022-99-L

Kommentarer (0) Läs mer

AktivX kör styrketräning

Postat av: 10 den 01/08 - 2014 kl. 09:33:52

AktivX kör styrketräning!

På AktivX vet vi hur viktigt det är även träna styrka under försäsongen, därför har vi satt i rutin att köra ett gympass på morgonen några dagar i veckan. En perfekt start på dagen helt enkelt! På bilden nedan ser du vår VD Ove Fagerlund köra en bra tricepsövning för att få en kraftfullare och uthålligare stakning i vinter.

 

Ove kör styrkeövning

PS. behöver du ett par nya stavar till vintern? De hittar du i vår webshop! Som till exempel Oneways prisvärda stav Diamond 930 http://www.aktivx.se/produkt/ONEWAY-Diamond-930-135cm.

Kommentarer (0) Läs mer

Glöm inte bort styrketräningen!

Postat av: 10 den 29/07 - 2014 kl. 13:22:52

Glöm inte bort styrketräningen!

Nu när vi är mitt uppe i försäsongsträningen är det viktigt att tänka på att inte enbart köra konditionsträning. Att ha bra kondition som skidåkare är naturligtvis jättebra men om du kan kombinera det med starka muskler så kommer du nå ännu bättre resultat. Var därför noga med att variera din träning under försäsongen så ska du se att det kommer bli en riktigt rolig vinter i skidspåren!

Filmen nedan är framtagen av Svenska skidförbundet för att ge generella och specifika tips på styrketräning för barn och ungdomar, men de funkar precis lika bra för motionären. Kolla in videon och inspireras! 

P.S. det är ju inte bara viktigt att träna rätt, utan det är även viktigt att träna i rätt träningskläder. Vi har riktigt sköna och snygga funktionströjor från Oneway http://www.aktivx.se/produkt/OW-Fastio-Short-Sleeve

Kommentarer (0) Läs mer